Τρίτη 16 Απριλίου 2019


Δελτίο Τύπου

Το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμός Αθλητισμός Νεότητα του Δήμου Μουζακίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου ο Καραϊσκάκης, σας προσκαλούν στην παρουσίαση βιβλίου του ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΡΑΚΙΟΛΗ «ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄, Ο Μέγιστος ηγεμών των Ελλήνων».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30/4/2019 και ώρα 11.00 πρωινή στην αίθουσα ΈΝΑΣΤΡΟΝ του Μαυρομματίου.
Την εισηγητική ανάλυση στην παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων τω πέντε Ηπείρων [ Ε.Ε.Λ.Σ.Π.Η.] κ. Βάϊος Φασούλας και η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Έφη Γιώτη, ενώ την συζήτηση θα διευθύνει ο Δημήτριος Γιώτης . Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο καθηγητής κλασικής φιλολογίας κ. Ν. Βλάχος. Η συνολική έρευνα του έργου επικεντρώνεται στον πολυτάραχο βίο του Μακεδόνα βασιλιά Φιλίππου Β΄. Στο ενεργητικό του 17ου βασιλιά της Μακεδονίας πιστώνεται η μεγάλη διαμετρική αλλαγή που δημιούργησε ο ίδιος στα θεμέλια του ελληνικού έθνους, η οποία πρόσφερε στην ένωση των πολιτειών ένα ευρύτερο πεδίο ανάπτυξης. Ενώ παράλληλα ενσαρκώνοντας τα οράματα ειρηνικής συνύπαρξης και συνένωσης των Ελλήνων κατέστη βασικός παράγων στην αναμόρφωση της ιστορίας του κόσμου. Αρχίζοντας την πανελλήνια συνταρακτική του πορεία από τα Θηβαϊκά χρόνια, την Πέλλα, τη Θράκη, το Κρόκιο πεδίο, τη Χαιρώνεια, το συνέδριο της Κορίνθου, όπου σύσσωμοι οι αντιπρόσωποι τον ανακήρυξαν αρχιστράτηγο των Ελλήνων, έως την πρόωρη θανάτωσή του στην παλαιά πρωτεύουσα των Μακεδόνων (Αιγές).Στην τελευταία θεματική ενότητα του έργου γίνεται συνοπτική αναφορά στα αρχαιολογικά ευρήματα της Αμφίπολης όπου πρόσφατα οι σκαπανείς έφεραν στην επιφάνεια από τον τύμβο του λόφου Καστά. Αναλύοντας προσεκτικά την εξέλιξη της έρευνας και συσχετί­ζοντας τα ιστορικά γεγονότα για τη συναγωγή αντικειμενικών συμπερασμάτων, προκύπτει άμεσα η επαναδιατύπωση του ερωτήματος που διαχρονικά απασχολεί την εγχώρια και διεθνή επιστημονική κοινότητα σχετικά με την τύχη της σορού του Μ. Αλεξάνδρου.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου Μακεδονικοί χοροί θα αποδοθούν από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου  ΄΄Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ,, Με υπεύθυνη την χοροδιδάσκαλο κ. Έφη Γιώτη.
Οι Διοργανωτές :
Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου ΄΄Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ, Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμός Αθλητισμός Δήμου Μουζακίου , Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας , Τ. Κοινότητα Μαυρομματίου

1 σχόλιο:

Αστοριανή είπε...

Συγχαρητήρια από καρδιάς!

Ευχαριστώ για την ενημέρωση
αν και είναι της ..."παλαιάς χρονιάς"!
Ο νέος χρόνος μας έφερε τρομακτικές αλλαγές που κανένας δεν γνωρίζει πότε και πώς θα εξελιχθούν.
Προσωπικά, με τον πόνο της νοσταλγίας για την Πατρίδα-
εύχομαι να συνεχίζετε με το Πνεύμα ότι η Ελλάδα είναι και θα είναι η αρχέγονη Μάνα του Πολιτισμού και της ανεπανάληπτης Ιστορίας μας.

Εύχομαι Αγάπη, Αντοχή, κι Υπερηφάνεια να διέπει τις προσπάθειές σας.

Η εκτός Ελλάδας Ομογένεια παρακολουθεί την Γη που την γαλούχισε πάντοτε με ιδιαίτερη αγάπη, έστω κι αν η Μητέρα-Ελλάδα συχνάκις το αγνοεί.
Να είστε άξια παιδιά της χώρας που όλος ο κόσμος φθονεί σε ό,ποια σύγκριση.
Σας ευχαριστώ

κι εύχομαι να ξεπεραστούν κοσμογονικές θύελλες με όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα.

"Παλιρροϊκά Κύματα"
υπήρχαν πριν από την ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ,
και με τους βρασμούς της Γης, άγνωστο το βαθύ μέλλον.

Η Πίστη μας, για την υπόστασή μας και την ηρεμία μας, θα μας βοηθήσει.

Να είστε όλοι καλά.

Υιώτα (Σπανού)-Στρατή
"Αστοριανή" για την ιστοσελίδα :

"www://astoriani.blogspot.com"

e-mail" yiotas@optonline.net