Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την ανάδειξη της Σπηλιάς Καραϊσκάκη

   Με απόλυτη επιτυχία έγινε το Σάββατο 24 Μαρτίου στο Κέντρο "ΕΝΑΣΤΡΟΝ" στο Μαυρομμάτι ημερίδα με θέμα "Η αναγκαιότητα ανάδειξης της σπηλιάς του Καραϊσκάκη"



   Την κύρια οργάνωση της ημερίδας είχε ο Σύλλογός μας με την στήριξη του Δήμου Μουζακίου και του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας Νομού Καρδίτσης και στόχος της να αναδειχθεί η σημαντικότητα και η ιστορικότητα του μνημείου της Σπηλιάς όπου γεννήθηκε ο ήρωας του '21 Γεώργιος Καραϊσκάκης και η αναγκαιότητα ανάδειξης του μνημείου μέσα από μια σειρά απαραίτητων έργων στην ευρύτερη περιοχή.


   Όπως τονίσθηκε από τους ομιλητές, το έργο της ανάπλασης της Σπηλιάς του Καραϊσκάκη είχε ενταχθεί μετά από πρόταση της ΤΕΔΚ Ν. Καρδίτσας, όπου πρόεδρος ήταν ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός, στο πρόγραμμα "ΠΙΝΔΟΣ" με το ποσό των 400.000 ΕΥΡΩ. Δυστυχώς όμως λόγω αναστολής του προγράμματος, το έργο δεν έχει ξεκινήσει ακόμη με αποτέλεσμα ένα σημαντικό ιστορικό μνημείο για την Καρδίτσα και τη Θεσσαλία να μένει αναξιοποίητο.

   Στην εκδήλωση παρεβρέθηκε πλήθος κόσμου ενώ από την πλευρά των Πολιτικών και εκπροσώπων Πολιτιστικών Φορέων συμμετείχαν οι βουλευτές κ.κ. Θεοχάρη, Τσιάρας και Ταλιαδούρος, οι πολιτευτές κκ. Σκόνδρα, Σιούφας Π. και Παππάς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Αλεξάκος της Καρδίτσας και η Μαυρομματιανή Αγγέλα Βαγενά της Λάρισας , ο Δήμαρχος του Δήμου Μουζακίου κ. Κωτσός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπαλατσός, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μηνίτσιος, Τσιρογιάννη , ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Στάθης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Τόλια, Βλαχογιάννη, Γιώτης Λ., Ντόντος , Μπακρατσάς ο πρώην Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομίνικος Βερίλλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας Νομού Καρδίτσης κ. Κ. Καρδαράς και ο φίλος του Μαυρομματίου Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων (Ε.Ε.Λ.Σ.Π.Η.) κ. Βάιος Φασούλας με την σύζυγό του Μαρία .

"Eκτιμώ ότι μέσα από την ημερίδα αναδείξαμε την αναγκαιότητα ανάπλασης του ιστορικού μνημείου της Σπηλιάς του Καραϊσκάκη και να πείσουμε την πολιτεία να χρηματοδοτήσει τη μελέτη που είναι ήδη έτοιμη" δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός.

"Μία από τις εμβληματικότερες φυσιογνωμίες του αγώνα του 1821 αλλά και του νεώτερου Ελληνισμού, ο στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης, γεννήθηκε το 1872 στο Μαυρομάτι στην ομώνυμη σπηλιά, όπου και πέρασε τα πρώτα δύσκολα παιδικά του χρόνια" τόνισε στην εισήγησή του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας Νομού Καρδίτσης κ. Καρδαράς.