Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ΓΙΆΝΝΗ ΛΕΩΝΙΔΑ -ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

Διαμαρτυρία προς όλους τους Ταγούς της Πατρίδας μας.



Κύριοι!

Ως Έλληνας πολίτης, και τρισέγγονος του Στρατάρχου Γεωργίου Καραϊσκάκη, με πραγματικά μεγάλη μου λύπη και όνειδος, αναγκάζομαι να επιστήσω την προσοχή ,και να ζητήσω την παρέμβαση παντός υπευθύνου κρατικού, εκκλησιαστικού και δικαστικού/νομικού ταγού ,στα παρακάτω γεγονότα:

Κατ’ αρχάς στην επιχείρηση σκυλεύσεως ορισμένων ανθρωπίνων οστών, έναντι αγνώστου μορφής συναλλαγής, φημολογούμενων παρ’ ασχέτων συμπεριλαμβανομένων και ανθρώπων της εκκλησίας ότι ανήκουν στον Γ. Καραϊσκάκη και δεύτερον παρά των ιδίων ταγών από το Ν. Άρτας, στην προσπάθεια αμφισβήτησης όλων των ιστορικών δεδομένων συμπεριλαμβανομένης και της Ακαδημίας Αθηνών, της γενέτειράς του δια λόγους κέρδους, δια της ιερόσυλου και παρανόμου επιδείξεως τμημάτων οστών και με αυτές τις πράξεις της δημιουργίας τουριστικού αξιοθέατου.

Εις ότι αφορά τα οστά, το 1996, ιερείς του ναού Αγίου Δημητρίου Σαλαμίνος συμφωνούντος του τότε Δημάρχου της περιοχής ανέσκαψαν την φημολογούμενη θέση του αρχικού τάφου του Γ. Καραϊσκάκη, εντός του Ναού, όπου και ευρέθησαν όπως οι ίδιοι διατείνονται μερικά τμήματα οστών.

Αντί να πληροφορήσουν ως όφειλαν τους αρμοδίους περί αυτά και να ερευνήσουν την προέλευσή των, τα έκλεψαν και τα διαμοίρασαν άγνωστο έναντι τι είδους αμοιβής, σε διαφόρους ταγούς της περιοχής του Νομού Άρτας συμπεριλαμβανομένων Νομαρχών, Δημάρχων, και παρόμοιας ολκής ατόμων, οι οποίοι ή μη τι άλλο λόγω θέσεως, θα έπρεπε να έχουν κάποιου είδους γνώση και σεβασμό στην συμπεριφορά τους σε ότι αφορά την σωρό ενός ανθρώπου.

Επιβεβαιώνονται τα άνω με φωτογραφίες, εκδόσεις λευκωμάτων κλπ όπου φαίνονται αυτές οι ειδωλολατρικές για μένα τελετές όπως επίδειξη οστού, διάφορες ομιλίες και άλλα. Δυστυχώς η εκκλησία με τον Μητροπολίτη Άρτας Ιγνάτιο, ήταν παρούσα σε αυτές τις εκδηλώσεις και αντί, τουλάχιστον, να τις στηλιτεύσει τις αποδέχεται και δείχνει να τις εγκρίνει.

Επί πλέον πρέπει να αναφερθεί ότι η σημερινή θέση του τάφου του Γ. Καραϊσκάκη και είκοσι συντρόφων του στο Νέο Φάληρο δεν είναι η προσήκουσα επειδή η περιοχή αντί για κανονικό νεκροταφείο πεσόντων ηρώων της Ελληνικής Παλιγγενεσίας χρησιμοποιείται και για άλλους σκοπούς οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση και προσβάλλουν τους θαμμένους ήρωες.

Ουδείς των προαναφερθέντων βέβηλων από το Ν. Άρτας ουδέποτε διαμαρτυρήθηκε καθ’ οιονδήποτε τρόπο, σε αντίθεση με τους συμπατριώτες του από τον Ν. Καρδίτσας και ιδιαίτερα από το χωριό του το Μαυρομμάτι, και εμού του ιδίου ,οι οποίοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια προβαίνουμε σε συνεχείς και έντονες διαμαρτυρίες προς κάθε αρμόδια αρχή.

Νομίζω ότι τα άνω στοιχεία και οι υπάρχουσες αναμφισβήτητες αποδείξεις, είναι αρκετά ώστε να κινηθούν δικαστικές και άλλες σχετικές αρχές να προβούν σε αυτεπάγγελτο δίωξη όλων των ατόμων τα οποία εκμεταλλεύονται καθ οιονδήποτε τρόπο ανθρώπινα οστά βάσει της υπάρχουσας νομοθεσίας.

Σε ότι αφορά την γενέτειρά του, η μητέρα του Ζωή Διμισκή, χήρα του Θεσσαλιώτη Γιαννάκη Μαυροματιώτη καταγόμενη από την Σκουληκαριά της Επαρχίας Άρτας, κατέστει έγκυος ούσα χήρα. Τα σκληρά και βάρβαρα έθιμα όμως της εποχής δεν επέτρεπαν την γέννηση του τέκνου ως νόθου και η άμοιρη Ζωή για να σώσει την ζωή του τέκνου και της ιδίας αναγκάσθηκε να μεταβεί και να φιλοξενηθεί από τον ηγούμενο της Ι.Μ. του Αγίου Γεωργίου [ονομαζόμενη και Μονή Καραϊσκάκη ] σαν νεωκόρος [Καλόγρια] όπου πλησίον αυτής σε μία σπηλιά γέννησε τον Γεώργιο Καραϊσκάκη.

Αν είχε επιστρέψει στην Σκουληκαριά για να γεννήσει, είναι βέβαιο, με δικαιολογία και τα βάρβαρα έθιμα, οι τοπικοί παράγοντες ή και οι απολίτιστοι συγγενείς της θα είχαν δολοφονήσει την ίδια και το τέκνο της διότι δεν θα δεχόταν τέτοια ταπείνωση και προσβολή της συγγενούς των, και σήμερα δεν θα αναφερόμεθα στον Γεώργιο Καραϊσκάκη. Εν ολίγοις οι κάτοικοι της Σκουληκαριάς εξόρισαν βίαια την μητέρα του Γ. Καραϊσκάκη από την πατρική της γη και ουδέποτε επέστρεψε ξανά στον τόπο της .

Δεδομένων των άνω γεγονότων, επί πλέον της επισήμου αναγνώρισης από το Κράτος, την Ακαδημία Αθηνών και της οικογενείας του Γεωργίου Καραϊσκάκη του Μαυρομματίου ως γενέτειρά του όπου ο υιός του Σπύρος ,και εγγονός του Γεώργιος ,προσέφεραν πολλά ως υπουργός Στρατιωτικών και Βουλευτής Καρδίτσας ο υιός, και ως βουλευτής επίσης της Καρδίτσας και Τρικάλων ο εγγονός, και με διάφορες εξ’ ίσου σοβαρές ενέργειες και παρεμβάσεις όπως η ανακατανομή της Θεσσαλικής γης από τους Τσιφλικάδες για το καλό του τόπου, αμφότεροι , και εμού του ιδίου, ουδέποτε αμφισβητήσαμε το γεγονός ότι το Μαυρομμάτι Καρδίτσας είναι η γενέτειρά του.

Καιρός είναι λοιπόν να σταματήσει αυτή η κακόγουστη παράσταση ορισμένων ατόμων με τους άγνωστους ,και επικίνδυνους σκοπούς της παραποιήσεως της Ελληνικής Ιστορίας, και παρακαλούνται οι σχετικοί Εισαγγελείς να εκτελέσουν το καθήκον τους αναλαμβάνοντας την αυτεπάγγελτο δίωξη όλων των ατόμων, ως αυτά αναφέρονται άνω, τα οποία σκυλεύουν και προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Γιάννης Λεωνίδας –Καραϊσκάκης.
Τρισέγγονος του Γ. Καραϊσκάκη