Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Κοπή πίτας των Απανταχού Μαυρομματιανών

Την Κυριακή 11 Μαρ 2012 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στην κατάμεστη αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου NOVOTEL, η καθιερωμένη κοπή πίτας του "Συλλόγου των Απανταχού Μαυρομματιανών".
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, πλήθος Μαυρομματιανών της πρωτεύουσας με τις οικογένειές τους, σύσσωμη η οικογένεια Καραϊσκάκη, οι βουλευτές Καρδίτσας κ. Μαρ. Θεοχάρη-ΠΑΣΟΚ και κ. Κων. Τσιάρας-ΝΔ, ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου κ. Δημ. Γιώτης, ο ηθοποιός-συγγραφέας κ. Γεώρ. Χαραλαμπίδης, ο συγγραφέας κ. Παν. Γεωργουλέας, ο Πρόεδρος της ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΠΥΛΗΣ κ. Ηλ. Ντούβλης ενώ χαιρετιστήρια μηνύματα απέστειλαν οι βουλευτές κ. Δημ. Σιούφας-ΝΔ και Σπ. Ταλιαδούρος-ΝΔ.

Στην αρχή της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Θωμάς Ζούμπος αφού χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στον απρόσμενο θάνατο του Ιωάννη-Λεωνίδα Καραϊσκάκη-απόγονου του Αρχιστράτηγου Γεωρ. Καραϊσκάκη και ζήτησε την τήρηση ενός λεπτού σιγής  στη μνήμη του ενώ απένειμε στην κόρη του εκλειπόντος Ελένη, τιμητική πλακέτα και φωτογραφικό άλμπουμ.

Τον ακολούθησαν οι βουλευτές του νομού που μετά τον χαιρετισμό τους αποχώρησαν λόγω ανηλλημένων υποχρεώσεων.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απαγγέλθηκε ποιήμα στον θεσσαλικό γλωσσικό ιδιωματισμό από τον γνωστό Θρακιώτη ηθοποιό Γιώργο Χαραλαμπίδη

ενώ ακολούθησε λεπτομερείς παρουσίαση της πρότασης της Αερολέσχης Πύλης για τη δημιουργία του "Πεδίου Προσγείωσης Μαυρομματίου ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΟΣ" από τον κ. Η. Ντούβλη.
Κατόπιν, στην ομιλία του ο κ. Δημ. Γιώτης αναφέρθηκε στο έργο του συλλόγου "Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ", στο νέο Μουσείο του χωριού και τις προσπάθειες ανάδειξης της Σπηλιάς Καραϊσκάκη, στην πλήρη στήριξη της πρότασης δημιουργίας του Πεδίου Προσγείωσης, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Μαυρομματίου ενώ δεν λησμόνησε να στηλιτεύσει την απουσία νέων ανθρώπων από την εκδήλωση.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Μανιάτης συγγραφέας Παναγιώτης Γεωργουλέας γνωστοποίησε ότι το επόμενο βιβλίο του που θα εκδοθεί σύντομα θα αναφέρεται στο Γέωργιο Καραϊσκάκη και το Μαυρομμάτι.
Μετά την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση - Απολογισμός Πεπραγμένων του συλλόγου, όπου μίλησαν οι κ. Νικ. Βλάχος-απερχόμενος Γεν.  Γραμματέας και τέλος οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Δ.Σ.