Τρίτη 17 Απριλίου 2012

"Χάρτα Εδαφικής Διακυβέρνησης" Μαυρομματίου

Με απόλυτη επιτυχία έγινε την Δευτέρα 16 Απριλίου στο Μαυρομμάτι η πρώτη ενημερωτική συγκέντρωση για την Χάρτα Εδαφικής Διακυβέρνησης του Μαυρομματίου .
Η ενημέρωση  έγινε από τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ιδικού πάνω σε τέτοια θέματα κ. Δημήτριο Γούσιο. Αρκετοί νέοι του χωριού μας παρακολούθησαν με ζωηρό ενδιαφέρον την πρώτη αυτή συζήτηση που αφορούσε τις νέες καλλιέργειες και τη δυνατότητα προώθησης των προϊόντων μέσα από την άμεση συνεργασία –συμμετοχή των απόδημων Μαυρομματιανών .
Πολύ σύντομα θα ακολουθήσει και δεύτερος γύρος ενημερωτικών διαλέξεων –συζητήσεων με τους εμπλεκόμενους ,αφού πρώτα οργανωθούν οι πρώτες ομάδες των ενδιαφερομένων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ο οποίος θα έχει και την εξ ολοκλήρου οργάνωση του παραπάνω εγχειρήματος .
Αρωγός φυσικά σε αυτό το εγχείρημα θα είναι ο Δήμος  και η Δημοτική Κοινότητα Μαυρομματίου. Γι’ αυτό εξ άλλου και το "Διακυβέρνηση" αφού η υπογραφή της Χάρτας Διακυβέρνησης θα γίνει  με την υπογραφή όλων των  εμπλεκομένων φορέων  όπως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας , ο Δήμος  και ο Σύλλογος Μαυρομματίου.
Στην πρώτη αυτή συνάντηση εκτός από τους ενδιαφερόμενους Μαυρομματιανούς, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μαυρομματίου κ. Επ. Γκινή παραβρέθηκαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ. Λ. Γιώτης  Ν. Ζαρνακούπης η Γ. Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών κυρία Μαρία –Χριστίνα Μπακλαβά –Στρατίκη και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων  [ Ε.Ε.Λ.Σ.Π.Η.] κύριος Βάϊος Φασούλας.